Ünnep, Család, Otthon...

2020.11.06

Ünnep, Család, Otthon

Halottak napjával számomra - és talán sokunk számára - beköszönt egy emlékekkel, illatokkal, történetekkel, mesékkel teli időszak, mely átszövi, átöleli az őszutót és bekúszik a tél kapujának rései között. Az emlék ár - talán - az egyik legszebb ünnepünkön Karácsonykor ér révbe.

A Lakásavatók kapcsán és a temetőben, édesanyámnál tett látogatás után jutott eszembe egy emlék. Hosszú ideje laktunk már a lakótelepi 57 nm kis lakásunkban, amikor is nagy döntésre szántunk el magunkat: felújítás. Nos, a projektet nem, nem mi végeztük el. Erre, hála Istennek akkor meglett a megfelelő szakembergárda, aki szépen, tisztán és gyorsan dolgozott. Bár a konyha, előszoba teljes szétverését és összetételét így is jó pár hajszálunk bánta, de mindent megért. Ezt az emléket legfőképpen!

Mikor túl voltunk mindenen és az egész napos takarítás után elcsigázva leültünk a vadonatúj padlóra, rájöttünk, hogy inni és enni is elfelejtettünk. Mondjuk nem is lett volna mit, hiszen csak a hűtő volt üzemben, abban is pár üveg pezsgő és a spájznak nevezett ónémet tálalóban pedig pár zacskó chips - vendéglátóshoz híven, ez a két létfontosságú élelmiszeripari termék alapfelszereltség volt a túléléshez.

Nem volt mit tenni és enni, így durrantottuk a pezsgőket , ropogott a chips a fogunk alatt és észrevétlenül jött el a késő este.

Mi, akkor így ünnepeltük a számunkra gyönyörűen felújított kis lakásunkat.

Ma, már máshogy csinálnám!

Megállnék! Adnék időt magamnak és az újnak! Picit belaknám, újra!

Bontanék egy rendkívül finom pezsgőt, hogy megünnepeljem az Új Életet, - ahogy kedves barátom, Bor Judit írja oldalán életéről - azt az életet, "amit mindig egy palack pezsgő, a dugó pukkanása kísér."

A pezsgőt a legszebb kristálypohárba tölteném, mert a pezsgő a hangjegy, a pohár a hangszer és kettejük eggyé olvadása köszön vissza a buborékok finom pezsgésében, a szőlő énekében.

A legjobb sajtot és csokoládét kínálnám a pezsgőmhöz, hogy az ízek, illatok és az a pillanat mindörökre beivódjon lelkem és emlékeim pici szegletébe, amit ilyenkor az ünnepek közeledtével újra és újra elővehetek.

Mert az a pillanat, maga az Ünnep, a Család és az Otthon!

Ha szeretnétek a Ti pillanatotokat emlékké varázsolni, keressetek Minket és Meghitt ajánlatainkat! 


Meghitt napokat kívánunk, sok szeretettel!

A Lakásavatók