Itt van az Ősz, itt van újra...

2020.09.01

Itt van az Ősz, túl vagyunk ezen a különös nyáron és lassan megpihenünk mi is, ahogy kint, úgy bent is. Elcsendesedik a természet, felölti ezernyi színben pompázó kabátját. A nappalok rövidülnek, az esték hűvösebbek. 

Ki ne ülne ki szívesen a kertbe, a teraszra vagy csak sétálna egyet a folyóparton, az erdőben? A kicsikkel indul lassan a gesztenyegyűjtés, falevél  hegyekkel térünk haza a kirándulásból!

De van aki ilyenkor sem pihen, hanem költözik, építkezik és lassan birtokba veszi a vágyott Otthont! Így a Házavató - és házibulik ideje sem áll le, sőt... emelje fel a kezét aki vágyik egy finom forralt borra, sült gesztenyére, forró csokira..., a szabadban sütött finom falatokra és a kertben vagy a kandallóban ropogó tűzre?!

Adunk pár tippet az őszi lakás és házavató bulikhoz!

Rendezd be a helyszínt

Nem kell, hogy kerted legyen ha lakásavató bulit vagy egy őszi házibulit tartasz, csak érezd az Ősz hangulatát, vidd be a lakásodba színekkel, formákkal, illatokkal. Legyél kreatív! 

Használd a kedvenc stílusodat legyen ez a shabby chic, vintage vagy akár a legújabb trend! Dekorációhoz használj pihe-puha takarókat, párnákat, kosarakat, fa ládákat ülőkének, asztalnak ezzel is, kényelmessé és még otthonosabbá varázsolod a bulihelyszínt!

Készíts Emlékeket

Alakíts ki kis kuckókat a lakásban vagy a kertben, ahova a barátaiddal leültök, beszélgettek és rendkívül jó fotókat és szelfiket készítetek.  

A fotózáshoz ne feledkezz meg a jó világításról sem. Hangulatos futófények, lampionok, gyertyák a  lakásban,  vagy a kandalló és a lágyan ropogó tűz a szabadban egyaránt elhozzák az őszi melegséget!

Terülj, terülj asztalkám

Egy közösen elköltött vacsoránál, egy finom bornál kevesebb jobb dolog van a világon! 

Az asztal díszítésénél használj befőttesüvegekben, csokorba szedett színes faleveleket, örökzöld ágakat, helyezz el az asztalon vadgesztenyét, makkot, mogyorót, tobozt, amit az erdei sétádnál találsz.

Használd nagymamád étkészletét, nem baj ha kicsit csorbult, ez adja meg a rusztikus, otthont, régi emlékeket idéző hangulatot.

Party Time, avagy enni vagy kérni még egy kanállal

A közös étkezés mindig bearanyozza a napokat! Összejönnek a barátok, megosztják történeteiket és a közös főzés során újabb és újabb emlékek születnek.

Ősszel akár a kertben, akár a lakásban a menüből nem maradhatnak ki a melegítő ételek, amik - magunk között legyen szólva - nem biztos, hogy kalória barátok, de, hogy boldogsághormon van bennük, az tuti.

Ne hagyjuk ki a bográcsos ételeket, a vegák kedvéért dobjunk össze egy igazi őszi zöldséges curryt. Köretnek a friss saláták időszakának lejártával jöhetnek a parázson, sütőben sült zöldségek. De hogy a desszert se maradjon el, kapjuk elő valamelyik serpenyőnket vagy tepsinket és dobjunk össze egy almás pitét. 

Érzed már az illatokat és az ízeket? :) 

Mit igyunk, mit igyunk? 

Hűvös van? Fázik a kezünk? A gyomrunk is lélekmelengetőre vágyik? 

Készítsük el forralt borunkat, puncsunkat, forró csokinkat ízlésünk szerint. A kicsiknek természetesen mindent alkohol nélkül! 

Zene nélkül mit érek én?!

Vegyétek elő a gitárokat, dob híján a vödröket és szóljon a talpalávaló. Ha nincs a társaságban muzsikus, használjátok a legjobb hangzókat, amik egy pillantás alatt a telefonról szólaltatják meg kedvenc zenéiteket. Ha a buli nagyobb és szeretnétek, hogy a legjobb DJ-k játszanak nálatok, keressetek minket!

Keress Minket...

ha szeretnéd TE megtervezni az őszi Lakás/Házavató-  vagy házibulidat de a kivitelezést és a szervezést ránk bízod! 

Csodaszép Őszi Napokat Kívánunk!

A Lakásavatók